Olvasói levél: Mi lett a bölcsődéből!

Olvasói levél: Mi lett a bölcsődéből!
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Éve óta vagyok a Napló előfizetője, szinte minden cikküket elolvasom. Amit a június 29-ei, Csövesek, prostik bölcsője című írásukban közöltek (az írás a Hajdú Online-on “Csövesek és prostik tanyája áll a belváros szélén” címmel szintén megjelent – a szerk.), megdöbbentett.

Nem ez az első eset Debrecenben, hogy megszüntetnek kisebb szövetkezeteket (Kötszövő stb.), a további sorsukkal nem törődnek, pusztulásra ítélik, vagy elhanyagolják, akárcsak a régi polgári házak felújítását. Közben a fiatalok nem jutnak lakhatáshoz, a munkanélküliek nem jutnak alkalmi munkához, keresethez. Bizonyítják ezt a fent említett írásukban foglaltak is: őrzésre nincs pénz.

Debrecenben 2013-ban az önkormányzat 120 millió forintért megvásárolja egy volt bölcsőde épületét, melynek a szerkezete még jó állapotú, a telek értékes, de évekig nem fordít figyelmet az őrzésére, hagyja, hogy ellepje a gaz, szétlopják a benne lévő értékeket.

A nevezett ingatlan közelében élők többször jelezték e tarthatatlan helyzetet a rendőrségnek, a képviselőjüknek, de közvetlenül az önkormányzatnak is. Az önkormányzat ugyan napirendre tűzte az ügy tárgyalását, de úgy határoztak, hogy a felújítás sokba kerülne, inkább lebontják, és parkoló lesz helyette.

A megyeszékhely példát vehetne sok vidéki város, kisebb település vezetői és polgárai összefogásáról, környezetük, lakóhelyük szebbé, otthonosabbá tételéről, az ott élő emberek megélhetésének segítéséről is.

– Pozsár Józsefné, Debrecen –


Csövesek és prostik tanyája áll a belváros szélén

Debrecen – Lehangoló látvány fogadja azokat, akik a Barna utca végén található egykori MÁV-bölcsőde előtt járnak. A terület nagy része gazos, (kedden kaszáltak), az épület ablakainak egy része betörve. A házból mostanra szinte minden még használhatót kiloptak. A közelben lakók szerint hajléktalanok, drogosok, prostituáltak járnak be. A tulajdonos önkormányzat ugyan időnként bezárja a kerítés kiskapuját, de előbb-utóbb mindig eltűnik a lakat és a lánc. A polgármester szerint mivel nem éri meg felújítani, inkább lebontják a házat, helyén egyelőre parkolót hoznak létre. Később más épülhet az értékes telekre.

hirdetés