Olvasói levél: Mi lesz veled, Európa?

Debrecen – Olvasom a Naplóban, hogy kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen, mert a „Stop Soros” törvénycsomaggal és az alkotmánymódosítással a kormány meg akarja gátolni a (többnyire gazdasági) menekültek beáramlását segítő szervezetek munkáját.

Érthetetlen, miért baj az, ha védjük a schengeni határt és Európát. Nem érkezett még elég migráns Nyugat-Európába Afrikából, Keletről és a világ számos országából? Ha nem Görögországban és Olaszországban szállnak partra, akkor Spanyolországban kötnek ki a hajók, s onnan indulnak el a jövevények Németország felé, ahol aztán segélyeken próbálnak élni. Egyes politikusok a brüsszeli bürokratákkal együtt el akarják árasztani Európát színes bőrű bevándorlókkal; ez az elvénült, elbutított kontinens pedig birka módjára tűri, hogy szép lassan kicserélődjön a lakossága?!

Dr. Csikai Gyula akadémikus a Hajdú-bihari Napló 2017. október 2-ai számában „A migránsok és Európa” című cikkében többek között ezt írta: „ Maradjon meg a keresztény Európa a korábbi gazdasági, tudományos, kulturális állapotában, mind vallási, mind etnikai szempontból és ezekre épüljön a jövőbeni fejlődése is. Európának mindenkor Európához kell hasonlítania azért, hogy a lehetőségeivel önzetlenül segíthesse a fejlődő országok lokális kibontakozását.”

Nagyon bölcs gondolatok ezek; kár, hogy Brüsszelben Európa irányítói nem olvasták ezt a nagyszerű cikket!

– Magi Zsolt László, Debrecen –