Olvasói levél: Megtették, amit lehet

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Matey István
Debrecen – Azért írok Önöknek, mert szeretném, ha másokban is eloszlana az a rossz benyomás, ami régen sajnos, ráragadt a Pallagi úti idősotthonra.

A férjem január 10-én került be súlyos betegséggel, egyre romló állapota miatt már nem tudtam otthon ápolni. Majdnem minden nap volt látogatója, rokonok, ismerősök, és egybehangzóan megállapították, hogy ezt az ápolást és ellátást (speciális matrac, dagadt lábai alatt különleges párnák, makulátlan, tiszta ágyhuzat stb.) otthon nem tudtam volna neki biztosítani.

Az ápolónők és nővérek nagyon kedvesek voltak, végtelen türelemmel, odaadással, jól szervezetten végezték a munkájukat. Állandóan járták a szobákat, ott segítettek, ahol kellett: pelenkáztak, etettek, itattak, teáztattak napjában többször.

Napi ötszöri étkeztetést biztosítottak, a házias illat az ételek jó minőségére utalt, a férjem meg is dicsérte. A takarításra, a fertőtlenítésre sem lehetett panasz.

Az intézmény egyik kedves munkatársa segített a férjemnek a lelki megpróbáltatások feldolgozásában. Állítom, hogy amit el lehet követni az idősek napjainak megkönnyítésére és az emberhez méltó körülmények megteremtésére, azt itt mind tapasztaltuk. Megnyugtató élmény volt azok után, hogy korábban mennyire rossz hírét keltették a Pallagi úti Idősek Házának.

– Deme Sándorné, Debrecen –