Olvasói levél: Megjegyzések a közgyűlési döntésekhez

A debreceni közgyűlés ülése 2015. december 17-én
A debreceni közgyűlés ülése 2015. december 17-én - © Fotó: Matey István
Debrecen – Megdöbbenéssel olvastam Debrecen város közgyűlésének döntéseit. Ahhoz nincs mit hozzáfűzni, hogy eluta­sítják a menekültkvótát. Országos ügy, semmi közük hozzá, de hát mamelukvilág van, elvárás(?), hogy itt is kiálljanak az európai uniós elvekkel szemben…

De mit kezdjünk az olimpia teljes mellszélességű támogatásával? Meggyőződésem, ha bármelyik vidéki település leteszi a voksot a rendezés mellett, azzal elárulja az általa képviselt vidéki embereket. Ma már a budapestiek maguk sem szeretnének olimpiát, ha ugyanis így lenne, már régen népszavazást tartottak volna ez ügyben. A kormány elemi érdeke ugyanis, hogy minél szilárdabb támogatottságot tudjon felmutatni igencsak megkérdőjelezhető ötlete mellett. Na de vidéken? Kinek lehet érdeke, hogy az ország anyagi erőforrásainak legnagyobb része újra csak a fővárosba áramoljon? Különösen furcsa hozzáállás egy kelet-magyarországi várostól. Éppen ez az egyik olyan régió, amelyet a legnagyobb szakadék választ el a fővárostól és a nyugati országrésztől. És így nemhogy konzerválódna, de újra csak tovább nőne az így is borzasztó különbség.

Önkormányzati képviselő hölgyek és urak! Ideje volna az itt élőket képviselni!

– Varga Csaba, Debrecen –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés