Olvasói levél: Meghívás Gyulára

Akt.:
Olvasói levél: Meghívás Gyulára
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A települések együttműködésének keretében Gyula város polgármestere meghívta Debrecen, Balatonfüred és Nagyszalonta nyugdíjas csoportjait a Gyula napi vidám staféta című vetélkedőre.

Az áprilisi eseményről küldött híradásból kiderül, hogy a közel 400 tagú Debreceni Nyugdíjas Egyesület tagjai kaptak lehetőséget a részvételre. Nagy Barna elnök vezetésével három csoport indult: az önkormányzat támogatásával egyforma kék pólóban, s a Napló fehér sapkájában, mivel a vetélkedő egyik feltétele volt, hogy sportos öltözékben, sapkában jelenjünk meg.

Mi, debreceniek, hetek óta bújtuk az internetet, a könyvtárakat, tanultunk, tanultunk rengeteget.

Ránézésre megsaccoltuk, hány gramm lehet egy pár gyulai kolbász, szaglással megállapítottuk, melyik pohárban milyen pálinka van, s a vetített képeket is sorban felismertük. Kosárra dobtak a férfiak, kapura rúgtak a nők, s a szurkolóinkkal együtt hangos ovációval fogadtuk, ha egy-egy labda bejutott a kapuba. Jól teljesítettünk, a vendégcsapatok közül a debreceni Béla-szektor csapat (vezetőjük Darai Béla) érte el a legjobb helyezést, de a másik két debreceni csapat is nagyon szorosan mellettünk volt.

– Máriássi Ágnes nyugdíjas, Debrecen –