Olvasói levél: Magyarország, ne engedd…!

Debrecen – Az előző hét péntekén az egészségügyi dolgozók a Kossuth téren maratoni tüntetést szerveztek, hogy felhívják a társadalom figyelmét arra, hogy fizetésük alacsony és munkakörülményeik rosszak. Ezzel nem lehet vitatkozni, igazuk van, de a társult szlogen: Magyarország, ne engedd külföldre nővéreidet! – már vitatható. Mindnyájan tudjuk, hogy a magyarországi bérszínvonal alacsony, a felzárkózás Nyugathoz ebben a tekintetben nem működött.

Számos foglalkozási ágazatban dolgozók elmondhatnák ugyanezt. Magyarország, ne engedd külföldre szakmunkásaidat, mérnökeidet, kutatóidat, busz- és villamosvezetőidet…, és folytathatom a sort. Hála Istennek, egyedül a magyar bankárkaszt nem állt ki soha ilyen követeléssel, mert az ő fizetésüket már a rendszerváltás hajnalán sikerült nyugati színvonalra emelni. Ők olyan felelősségteljes munkát tudtak végezni, hogy az adófizetők pénzéből sikerült konszolidálni a bankokat, mint arra emlékezhetünk. Az a tény, hogy közülük többen Bécsbe rohantak, miután professzionális működésükkel cáfolták meg azt a városi legendát, hogy aki sok pénzt keres, az nem kockáztat jogszerűtlen haszonszerzést – a futás számukra nem kívánság, csak szükséges rossz volt.

Megkockáztatom, hogy ha Sándor Mária és társai akkor tartanak tüntetést a Kossuth téren, azzal a jelszóval, hogy Magyarország, ne engedd külföldre csaló bankáraidat, akkor ma esetleg jobb anyagi helyzetben várhatnák sorsuk jobbra fordulását.

Nem állítom, hogy ebben az esetben ugyanazok a politikusok csatlakoztak volna a múlt héten támogatására, de némileg hitelesebbé válna az egész. A követelésük akkor sem lenne okafogyott. Hiszen ott vannak az előzmények! Őszintén, ki gondolja komolyan, hogy a karcsú államot eredményesen propagáló politikusok elvbarátai fognak sikertörténetük alanyával, a karcsú állammal busás bért fizettetni?

Persze, én tudom, hogy a hernyóból pillangó lehet, de az nem politizál!

– Dr. Kozma László, Debrecen –


Egészségügyi dolgozók tüntetnek a Kossuth téren

Budapest – A magyar egészségügy helyzete miatt fejezték ki elégedetlenségüket demonstrálók péntek este a budapesti Kossuth téren.

hirdetés