Olvasói levél: Ki fizeti a repülőtéri járatot?

Akt.:
Olvasói levél: Ki fizeti a repülőtéri járatot?
© Illusztráció: archív
Debrecen – Olvasóink egyike gyakran várakozik a Hadházi úton a Sportuszoda megállóban, ahová időnként a repülőtéri járatok is befutnak. Mint írja, a jármű mindig üres, de ha valaki fel akarna szállni, a jegyért (akár egyetlen megállóra is) rendkívül nagy összeget kell fizetni. Nem csodálkozik tehát azon, hogy a busz szinte mindig üresen érkezik és megy tovább.

Megtéríti-e ennek a járatnak az összes költségét a DKV számára a repülőtér üzemeltetője, vagy részben ez is a cég veszteségét növeli – tudakolja olvasónk.

Kérdésére Nagy Annamária kommunikációs és marketingvezető arról tájékoztatott, hogy a 2012. június 18-a óta menetrend szerint közlekedő reptéri különjárattal kapcsolatos költségeket a Debreceni Airport megtéríti a DKV Zrt.-nek. A járat valóban külön díjszabás szerint vehető igénybe. A transzferjegy ára személyenként 500 forint, mely megvásárolható a járművezetőnél, illetve a repülőtéren. Akinek van jegye, az természetesen utazhat akár egy megállót is. Felhívta azonban a figyelmet, hogy az autóbusz nem áll meg minden megállóban.

A részletek a www.dkv.hu weboldalon, a Menetrendek menüpont alatt találhatók.