Olvasói levél: Két évtized egy remek közösségben

Vannak köztük sikeres torta és süti sütők, saját verseket mondó költők és nótaesteket szervezők is
Vannak köztük sikeres torta és süti sütők, saját verseket mondó költők és nótaesteket szervezők is - © Fotó: Magánarchívum
Mikepércs – Mikepércsen 1996-ban alakult meg Őszidő Nyugdíjas Klub, és máig hálásak vagyunk az első klubvezetőnek, Bunta Zsuzsának, hogy a község akkori vezetőinek kérésére megszervezte az indulást. Sajnos már kevesen élnek az alapítók közül, pedig mennyi kirándulásról, névnapozásról, főzésekről és egyéb klubfoglalkozásról mesélhetnének.

Meghatározó személyiségek vezették a klubot, nevük felsorolásával fejezzük ki hálánkat tevékenységükért: Mikéné Deli Erzsébet, Némethné Kovács Ildikó, Pohly Szilvia és Gali Lajosné. Öt évvel ezelőtt, községünk vezetőinek javaslatára, egyesületté alakultunk. Már tudtunk pályázni, az 1 százalékokból is van egy kis bevételünk. Gyakrabban és több helyre is eljutunk, baráti klubokkal tartjuk a kapcsolatot, elmegyünk egymás rendezvényeire, versenyeken veszünk részt, fellépésekre hívnak bennünket. Élénk közösségi életet élünk. Hetente tartunk klubfoglalkozást, szemben a régi kéthetes találkozásokkal. Néptáncosaink országos arany és ezüst, színjátszóink arany minősítéssel dicsekedhetnek, míg szólóénekeseink megyei és megyén kívüli sikereket is értek el. Szerepeltünk az Országos Nyugdíjas Expón Budapesten, sőt a határon túlra, Nagyszalontára is eljutottunk.
Mindezeket ünnepeltük november 5-én barátaink, vendégeink körében – tudatta velünk Veszelovszkiné Albert Erzsébet, a Mikepércsi Őszidő Egyesület elnöke.
hirdetés