Olvasói levél: Kellemesen csalódtam

Akt.:
Olvasói levél: Kellemesen csalódtam
© Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – Az oly sokat bántott egészségügyről szeretnék pár jó szót ejteni. Nem csináltak égbekiáltó dolgokat, csupán tették a mindennapos teendőiket.

1992-óta állandó látogatója vagyok a reumakórházaknak, így van rálátásom egyes kórházak és fürdők szokásaira. Két CT-vizsgálat után kaptam kezelési beutalót a Debreceni Gyógyfürdőbe. A kezelőlapomon a Kenézy Kórház logója látható. Már a belépéskor az előtérben csodás tisztaság, rend fogadott. Az ablakoknál kedvesen üdvözöltek, a befizetett összeg után rugalmasan beosztották a kezelések időpontját, többször is megkérdezve, hogy megfelel-e nekem a kezelések beosztása. Az én véleményemet és kérésemet vették tudomásul vita nélkül. Én a reggeli órákat választottam, amit 11 órára le is tudtam.

A roppant praktikus öltözők kiválóak. A karóra nagyszerű dolog, mert nem felejti el az idős ember a szekrénye számát. Tiszta zuhanyzók és még annál is tisztább mellékhelyiségek találhatók.

A kezelő személyzet udvarias. Tudva lévő, hogy a nyugdíjas mindig siet valahová, még itt is. A személyzet mosollyal adta tudtunkra, hogy ráérünk.

A víz alatti tornák kiválóak és hatásosak voltak. A hölgyek igen felkészültek és odafigyelnek mindenkire. Nekünk, betegeknek csak annyi a dolgunk, hogy a vízbe ne sumákoljunk.

Az orvosi gyógymasszőrök becsületesen odateszik magukat, érezvén én is a fájó derekamon, ami nagyon jól esett. Ezek az emberek nem azért végzik ilyen kiválóan a munkájukat, mert a Duna-parton ezt várják el tőlük. Tessék elképzelni, hogy reggel hét órától húsz percenként változik a beteg, legyen férfi vagy nő. Mindenkinek más és más baja van. Nem vagyunk egyformák, ki idegesebb, ki nyugodtabb. Velük kell szót érteni nap mint nap.

Ők azért végzik becsületesen a munkájukat, mert szeretnének megélni. Szeretik csinálni, amit csinálnak, mert másként nem működne ilyen szépen ez az intézmény.

Csak gratulálni tudok az összes dolgozónak! Az Önök munkahelye egy oázis a mai egészségügyi rendszerünkben. Őrizzék meg jól! Őszinte csodálójuk:

– Szoboszlói Komlósi Sándor, Debrecen –