Olvasói levél: Intő jelek, megváltoznak az eddig bevált útvonalak

Akt.:
A kereszteződés, ahol az eset történt
A kereszteződés, ahol az eset történt - © Illusztráció: Google Street View
Debrecen – Ma reggel a Csapó utcán közeledtem fehér botommal a Fórum irányába, amikor a Vár utcai kereszteződéshez értem, egy számomra szürkének látszó autó, aki addig türelmesen állt hirtelen nagy gázt adott, és kifordult a belváros felé. Ha a botomat nem rántom el, valószínűleg elüti – legalábbis én így érzékeltem – kezdi sorait olvasónk.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nekem még van némi látásmaradványom, és így időben észleltem a veszélyt. Rossz, hogy ott két kihajtó sáv van, ezért az ember, ha csak a hallására kénytelen hagyatkozni, akkor nem tudja, melyikből is indul el az autó.

Ezúton is szeretném felhívni a tisztelt autósok figyelmét, hogy holnaptól megszűnik a 31-es, ezért ennek az útszakasznak a forgalma meg fog nőni, többek közt aki látássérültként a Nagyállomásról a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületébe, vagy a Fórumba, piacra, EON ügyfélszolgálatra el akar jutni, mindenkinek ez az útvonal lesz a leggyorsabb.

Eddig ez nem volt probléma, hiszen a 31-es Rákóczi utcai megállójától biztonságosan hangjelzéssel ellátott jelzőlámpás csomóponton keresztül lehetett ezeket a helyeket megközelíteni, és innen visszajutni.

Szerencsére én ma reggel nem szenvedtem el semmilyen sérülést, a botom se vált használhatatlanná, de intő jel volt ez az eset arra, hogy felhívjam tisztelt autós barátaink figyelmét, hogy kicsit körültekintőbben vezessenek ezen a szakaszon.