Olvasói levél: Ingyenessé kellene tenni a parkolást

Olvasói levél: Ingyenessé kellene tenni a parkolást
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – A képviselő-testületek tagjai, a polgármester, az ország­g­yűlési képviselők jártak-e már kórházban betegként vagy látogatóként, anélkül, hogy hivatkoztak volna titulusukra, s úgy vártak volna a sorsukra?

A Kenézy Kórház parkolójában az ingyenes első félóra mindössze arra elég, hogy a beteg a kórház előtt bevárja az érte érkező gépkocsit. És ez igaz a Klinikára is.

Kérem a döntéshozókat, hogy érezzék át a betegek és hozzátartozóik helyzetét, mert az egészségügyi intézményeket – a stadionnal ellentétben – nem szórakozásból vesszük igénybe. Ráadásul az ott dolgozóknak is fizetniük kell érte, illetve havi bérletet kell váltaniuk. Kérem, a parkolót tegyék ingyenessé! Ha nemleges válasz születik, remélem, lesz olyan szervezet, amely ezt az észrevételt felkarolja, és a betegekkel együtt kikényszeríti a jelenlegi helyzet megszüntetését (akár tüntetéssel, blokáddal).

Ez a probléma azért is fontos, mert ezen intézményeket nem csak a megye, hanem az ország más területéről is felkeresik, a betegszállítás rendszere pedig olyan, amilyen.

– Czibere Sándor, Hajdúhadház –


Noha könnyű egyetérteni a levélíró felvetésével, figyelmébe ajánljuk átgondolni: ha ingyenes lenne a parkolás, sokan már korán reggel elfoglalnák a helyeket, (köztük maguk a dolgozók is), és a nap további részében senkinek nem lenne módja beállni. (A szerkesztő)