Olvasói levél: Hiszek a médiában

Olvasói levél: Hiszek a médiában
Hajdúszoboszló – 2016. október 24-én a Tv-híradóban közölték, hogy a Népszabadságot a híres-neves – a kormánnyal meleg barátságot ápoló – gázszerelő egyik vállalkozása megvásárolja. Ez a hír bizonyára feldobja azokat az újságolvasókat, akik eddig rendszeresen megvásárolták a napilapot.

Arra gondolni sem szabad, hogy az újság valóságot feltáró írásai helyett a kormányt dicsőítő gondolatokkal lesz tele a napilap.

Ezt a feltevést alátámasztja a Skandi rejtvényújság, amelynek 2016. 9. száma a 46. oldalon lévő rejtvény alapján – amit a napokban megfejtettem és azt olvastam, hogy „hiszek a médiában és annak pártatlan voltában”. Először azt hittem, hogy rosszul oldottam meg a feladatot. Ezután megnéztem a 79. oldalon lévő megoldást és meggyőződtem arról, hogy a rejtvényt jól fejtettem meg.

Egy pillanatra azt gondoltam, hogy nem ismerem a hazai média tevékenységét, mert még a rejtvényben is közlik, hogy hinni kell a médiában, mert az pártatlanul közli a híreket. Ennek alapján nem lesz változás a Népszabadság szellemiségében annak ellenére, hogy az említett úr megvásárolta a napilapot. Esetleges tévedésemért elnézést kérek az olvasótól. Ugyanis az is megtörténik ebben az országban, hogy még a rejtvény újságok is a kormány propaganda szócsövei.

– Dr. Takács Imre, Hajdúszoboszló –
hirdetés