Olvasói levél: Hiányzik a komp Tiszacsegénél

Remélhetően a híd szerepét betöltő jármű a közeljövőben „visszatér”
Remélhetően a híd szerepét betöltő jármű a közeljövőben „visszatér” - © Fotó: Seress István
Tiszacsege, Debrecen – Napokig szerepelt a híradások élén hogy 40 éve nem tapasztalt jégzajlás volt a Tiszán. Az iszonyatos tömegű, összefagyott jégtáblák zajlása jelentős károkat okozott, főleg a felsőbb folyószakaszon.

Tiszacsegénél „elszabadult” és meg is sérült a komp. Ennek következtében jó ideig nagy kerülőre kényszerülnek azok, akik Tiszacsege és Ároktő között a komppal szoktak átjutni a túlsó partra. Mint a hírekből és a sugárzott képekből is tudhatjuk, a jég elsodorta a csegei kompot, annak ellenére, hogy az kint volt a parton, és acél kötelekkel rögzítették. Döbbenetes képsorok voltak, amikor láthattuk, hogy az acél sodronyköteleket pillanatok alatt szakította el a hömpölygő jégáradat. Ennek következtében a vízi eszköz is a folyó sodrásába került, és több tíz kilométert tett meg a természet erőinek szorítása közben.

Szerencsére személyi sérülés nem történt!

Egy derűs nyári fotó segítségével szeretnék erőt és biztatást is adni, hogy a megpróbáltatások és a veszteség ellenére, az összefogás és remélhetőleg hathatós anyagi támogatás eredményeként a komp mielőbb közlekedjen a két part között, betöltve a híd szerepét.

A képen a Tisza a barátságos arcát mutatja. A komp fontos szerepet tölt be a forgalomban, mind gazdasági, mind turisztikai szerepe számottevő, ráadásul tetszetős, romantikus, virágokkal díszített, fellobogózott jármű – amikor működik.

– Seress István, Debrecen –Újra eredeti helyén a tiszacsegei komp

Március második felétől ismét járhat a szállító eszköz Tiszacsege és Ároktő között.

 


A komp „újrakomponálása”

10-15 embernek ad munkát a következő hetekben a tiszacsegei komp javítása.

 

 


Videó: Olyan trailert vágtak a csegei kompos drámájához, hogy fél Hollywood megirigyelné

Szabadítsátok ki Janit: egy sztori, ami végül happy enddel záródott. Jelentkezzen, aki az előzetes alapján nem ülne be azonnal az egész estés filmre.