Olvasói levél: Halálos iramban Debrecen és Bocskaikert között

Olvasói levél: Halálos iramban Debrecen és Bocskaikert között
© Fotó: Matey István
Debrecen, Bocskaikert – Figyelemfelhívó levelet kaptunk egy autóstól, aki a 4-es főút felújítása kapcsán beiktatott sebességkorlátozások és tiltó jelzések ellenére nap mint nap találkozik olyan sofőrökkel, akik fittyet hánynak a szabályokra, ezzel pedig más autósok épségére is. Az olvasó a levelet eredetileg a Hajdú-Bihari Rendőr-főkapitányságnak címezte, de mivel azt reméli, hogy a sajtó segítségével eljuthat az üzenet a szabálytalan autósokhoz, minket is megkeresett.

Tisztelt Rendőrkapitányság!

Nem igazán tudom, hogy felhívta-e más gépjárművezető az Önök figyelmét arra, ami nap mint nap a 4-es főút Debrecen-Bocskaikert közötti szakaszán történik, zajlik. Minden járművezető kapott felvilágosítást a médián keresztül, a 4-es főút felújításáról és az azzal járó szükséges rossz következményekről, gondolok itt a sebességkorlátozásokra illetve az előzni tilos jelzésekre az egész szakasz alatt.
Ezek a jelzések táblán hívják fel a figyelmet a mindennapok során az úton, hiszen helyenként 40 km/órás, a szakasz teljes hosszán pedig 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, mellékelve előzni tilos jelzéssel.

Sajnos mindennap tapasztalom, hogy rengetek autós, ezekre “fittet hányva” balesetveszélyesen közlekedik, önmaga és más közlekedő testi épségét nem kímélve, hiszen esetenként több mint 100 km/órás órás sebességgel cikáznak egymás között, ahol munkagépek is vannak. Sajnos kifogytam a türelemből és az nem érdekel, hogy mi lesz a bátor Forma 1-es pilótákkal, de más vétlen autósok, illetve utasaik nap mint nap veszélyhelyzettel néznek szembe. Gyorshajtás, balesetveszélyes közlekedés és figyelmetlenség. Ez a három kifejezés jellemzi a mindennapokat az úton.

Ezúton kérdezem/kérem: nincs-e arra lehetőség vagy kapacitás, hogy pár napra esetleg traffipax kerüljön kihelyezésre bizonyos szakaszokon? Visszatartó erő lenne, remélhetőleg, illetve biztos vagyok benne, hogy sok autós “fizetne rá” a sebesség és a nemtörődömség miatt.

Elhiszem, hogy egy rohanó világban élünk. Elhiszem, hogy mindent gyorsan akarunk megoldani. Elhiszem és tudom, hogy az autó és annak ereje nem mindig jár együtt az emberi ésszel. Ami viszont ezen a szakaszon van, az tényleg “halálos iramban” zajlik.

Remélem figyelembe veszik levelemet és biztonságosabb lehet ez a szakasz.

Tisztelettel:

Egy hétköznapi autós