Olvasói levél: Gondok vannak a városi kamionforgalommal?

Akt.:
Gondot okoz a kamionforgalom
Gondot okoz a kamionforgalom - © Fotó: Archív
Debrecen – Azt veszem észre, hogy ugrásszerűen megnőtt a kamion tranzitforgalom az M35 autópálya 4-es főúttal való csatlakozásától a 47-es út kivezetéséig (a Szoboszlói út-Erzsébet utca-Homokkerti felüljáró-Mikepércsi út útvonalán). Román, lengyel, bolgár és néha magyar kamionok vonulnak, egy-egy lámpaváltás idején 3–5 kamion is átcsusszan a Mikepércsi úton 60–70 km/óra sebességgel, majd utána araszol az Erzsébet utcán…

Hiába van nekünk a 354-es számú elkerülőnk, ha a tranzit kamionok nem arra mennek. Nem tudom miért mondták az illetékesek korábban, hogy megszűnik a tranzit a városban, hiszen arra nem megy kamion, csak személyautó? Csak a 35-ös úti leágazásig használják a legtöbben, a Hajdúhadházi kijáratig csak buszok és személyautók mennek. Annyira kihalt az a rész, hogy a legtöbb baleset és probléma az elalvás miatt volt. Úgy tapasztaltam, hogy a kamionok az M35 autópályán, a Szoboszlói úton jönnek, és Romániába a 47-es úton mennek, illetve a 47-es úton jönnek be, majd a Homokkerti felüljárón felváltva Ukrajnába a 4-es úton, a Kassai úton kifelé, Szlovákiába, Ausztriába, Lengyelországba pedig a 4-es úton, a Szoboszlói út felé, majd az autópályára.

A kérdésem az illetékesekhez: Mikor fog végre megépülni az M35-ös autópálya a 47-es útig? Mi lesz addig, mert gyakorlatilag negyedévente kell javítani a Mikepércsi utat?

– Gyulai Vilmos –

A Szoboszlói út bevezető szakaszán az utóbbi időben jelentősen megváltozott a kamionforgalom mind éjjel,mind nappal. Ez nemcsak fokozódó zajterheléssel, hanem az épületek állandó remegésével is jár a kocsik elhaladása alkalmával. A kamionforgalom elterelésével az itt lakó emberek, családok komfortosabb életkörülmények közé kerülhetnének, és az épületekre is káros rezgések is megszűnnének.

– Bőr István –

Állandónak látszó gondom, a csatornaszemek süllyedése, és az azzal járó, elviselhetetlen zaj. Az Erzsébet utca borzasztó nagy busz- és kamionforgalma megtetézve ezzel, élhetetlenné teszi a környéket. Gondoljon bele mindenki, hogy éjjel milyen szörnyű, amikor egy kamion vagy nyergesvontató minden kereke végigdübörög egy ilyen csatornaszemen. Néha az az érzésem, hogy kiesek az ágyamból.

– Szántási Ágnes –


A leveleket július 17-én délután elküldtük a polgármesteri hivatalba is. Amint megkapjuk a válaszokat, illetve tájékoztatást, igyekszünk minél előbb közölni. (A Szerk.)