Olvasói levél: Felvillanyozó regisztrálás

Villanyóra leolvasás - Illusztráció
Villanyóra leolvasás - Illusztráció
Nyíregyháza. – Már-már örülni kezdtem, mikor olvastam egy országos napilapban, hogy azoknak az E.ON fogyasztóknak, akik rendszeresen fizették villanyszámláikat 10 kedvezményt nyújtanak egy évig, melyet a számlából levon a szolgáltató – írja levelében Dombóvári István.

– Még mielőtt örülni kezdenénk, ezt a kedvezményt csak azoknak adja a cég, akik online ügyfélszolgálaton keresztül kérik ezt. / Bónusz kedvezmény/ Először ez egy furcsa marketing- fogásnak tűnik, hiszen sok embernek nincs számítógépe, internet elérhetősége. Ezek „kiesnek” az áramszolgáltató kegyeiből. Akinek van, annak sem tűnik „áldásnak,” mivel a cég web-oldalán regisztrálni lehetetlen. Már „odaérni” is „kínszenvedés. Nekem, hosszú időbe telt míg „végre sikerült”és jelezte a gép, hogy a „megadott e-mail címemre a továbbiakra vonatkozó utasítást elküldték”. Örömöm korai volt, mert oda bizony nem érkezett semmi ilyesmi.

Kínomban kezdtem újra a regisztrálást, de a gép hajthatatlan volt és jelezte, hogy „már regisztráltam, a jelszómmal lépjek be”. A cég ügyfélirodájába mentem, ott egy kedves fiatalember meghallgatta „bajomat” és a cég számítógépén próbálkoztunk, de ott is hiába. A tortúra ugyanaz, a regisztráltak között nem vagyok, csak a gép „mondja ezt” – fogalmazta meg keserű tapasztalatát olvasónk.

November 30-ig bármikor lehet regisztrálni, a kedvezmény időtartama 12 hónap

– Eleinte valóban akadozott az internetes regisztráció – ismeri el Egyházi Nikoletta, az E.ON kommunikációs munkatársa. – Akkora érdeklődés mutatkozott a Bónusz kedvezmény iránt, amire nem számítottunk. Ez egyébként azt látszik bizonyítani, hogy az internettel nem rendelkező ügyfelek is találnak megoldást és kapnak segítséget családon, baráti körön belül a sikeres regisztráláshoz. Észlelve a rendszer lassúságát kollégáink jelentős kapacitásbővítést tettek a honlapjaink mögé, így reméljük, most már hibátlanul működik a regisztráció, és a fentiekhez hasonló gondok nem fordulnak elő.

 – Aggodalomra pedig semmi ok, november 30-ig bármikor lehet regisztrálni, a kedvezmény időtartama 12 hónap – mondta Egyházi Nikoletta. A kedvezmény igénybevételével azok a fogyasztók élhetnek, akik 2010-ben minden villanyszámlájukat pontosan befizették, ők akár átlag 4-5 ezer forintot is megtakaríthatnak egy év alatt.