Olvasói levél: Esőnap

Akt.:
Edward Taylor Legyen a feleségem! című darabját adták elő a szabadtérin, a nyári színházi sorozatban
Edward Taylor Legyen a feleségem! című darabját adták elő a szabadtérin, a nyári színházi sorozatban - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A nyári színházi estékhez az új szabadtéri színpad különös hangulatot és élményt ad mind a színészeknek, mind a közönségnek. Így volt ez június 19-én is az esős napon, mikor Edward Taylor: Legyen a feleségem című színdarab előadására igyekeztünk este fél 9-re. Az eső ellenére összegyűlt esernyős tömeg a bekerített nézőtér körül várta, mikor jelentik be, hogy az előadás elmarad.

A sok ázó-fázó embert a Kölcsey Központ alkalmazottai (ők is ázva-fázva) kedvesen tájékoztatták, hogy a meteorológiai jelentés szerint 18 óra után már nem kellene esni az esőnek, és erre alapozták az előadás megtartását. Úgy látszott, az eső erről nem tudott. Be is jelentették, hogy az idő jobbra fordulása után az előadás meg lesz tartva.

Végre elállt, és kis késéssel az előadás megkezdődött. De a felénél újra megeredt, és hidegebb lett, így az előadást berekesztették. A szerződés és a szabályok szerint, ha az előadás fele lement, megtartottnak tekinthető. A Kölcsey Központ vezetője, Bódor Edit és munkatársai azonban úgy döntöttek, hogy a nézők ne maradjanak élmény nélkül, ha pluszköltségbe is kerül, június 21-én vasárnap este megismétlik az előadást a Kölcseyben.

Vasárnap este az igazgatónő és munkatársai örömmel fogadták a nézőket, és néhány kedves szóval meg is jegyezték, hogy „ez az ázottak díszelőadása”. Így az esőnapon a hálás közönség jókedvvel, többszöri vastapssal köszönte meg a színészeknek színvonalas előadását, és a Kölcsey Központnak a lehetőséget, hogy az egészet egyben is láthattuk.

– Hamza Gábor, Debrecen –