Sport

2014.06.17. 08:48

Jó a megítélésük, de van még miben fejlődni

Debrecen - A debreceni amatőr kosárlabdasport a legjobb szezonját zárta az idén, a versenyidőszakot Fodor Péter értékelte.

Debrecen - A debreceni amatőr kosárlabdasport a legjobb szezonját zárta az idén, a versenyidőszakot Fodor Péter értékelte.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége azzal a céllal hozta létre az akadémiai rendszert hazánkban, hogy egyre több fiatal kosárlabdázzon jó körülmények között, biztos anyagi háttér és magas színvonalú szakmai irányítás mellett. 2012 augusztusában a Debreceni Kosárlabda Akadémia (DKA) is megalakult, a szervezet szakmai igazgatója, Fodor Péter értékelte DKA elmúlt szezonját.

Két év távlatából mennyire érzi sikeresnek a Debreceni Kosárlabda Akadémia működését?

Fodor Péter: Egyértelműen jó döntés volt a szövetség részéről az akadémiai rendszer létrehozása. A debreceni kosárlabda utánpótlás területén mind a működésben, mind az eredményességben egyértelműen kimutatható ennek a rendszernek a fejlődésre gyakorolt hatása. Az első évünkhöz képest is tapasztalható az előrelépés.

Kiegyensúlyozottabb lett a csapataink létszáma, most már minden korosztályban van elegendő kosárlabdázó, és ami különösen biztató, hogy a legfiatalabbak között a leglátványosabb a fejlődés, egyre több gyerek szeretne kosárlabdázni Debrecenben. Ez is bizonyítja számomra, hogy az együttműködő szervezetünknél, a Ziccer Tigriseknél kiváló szakmai munkát végeznek az edző kollégák.

Az országos szövetség hogyan értékeli a debreceni akadémia munkáját?

Fodor Péter: A visszajelzéseik pozitívak, ennek az évnek a végén, és a jövő év elején világítja át a szövetség a hazai kosárakadémiákat. Ekkor döntenek arról az illetékesek, hogy mely akadémiák folytathatják tovább a működésüket a jelenlegi feltételek mellett. A visszajelzések alapján a cívisvárosi akadémiának a megítélése jó, és a legjobb ilyen szervezetek közé tartozik hazánkban.

HBN-HJ

A teljes cikk a Napló keddi számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!