Olvasói levél és reagálás: A Virágkarneválról

Akt.:
Olvasói levél és reagálás: A Virágkarneválról
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Csak most jutottam el a levélírásig, de azért leírom, hogy mi bosszantott fel engem és másokat is a karnevál alatt.

Az már nosztalgia, amikor a régi stadionban kényelmesen lehetett körbejárni és nézegetni a virágkocsikat, közben élvezni a színpadon folyó műsort, és még le is lehetett ülni! Most, hála a „csodás, hőn áhított stadionnak”, ahová halandó ember már nemigen jut be, az előtérbe zsúfolják be a kocsikat, ráadásul az idén már a körbefutó felső szintre sem engedtek fel senkit, ahonnan még látni, és fotózni is lehetett volna. Az pedig csak természetes, hogy a kocsikat szorosan a stadion fala mellé állították, nem pedig szellősebben, félkörívben, hadd tapossák egymást azok az emberek és gyerekek, akik kifizették a borsos belépődíjat.

Ja, és a parkolás – régen, amikor a kocsik még mozogtak napközben, mert volt esti felvonulás is (de szép is volt, utána a tűzijáték azonos helyen volt, no meg ÉLET volt a belvárosban) – még lehetett parkolni a stadion északi oldalánál végig.

Most, amikor nincs mozgás, természetesen tilos a parkolás, és be sem lehet hajtani, mint ahogy azt sem értem, miért tilos a stadion déli oldalán, a csónakázótónál megállni.

Másnap pedig szerintem felháborító volt, hogy az üres főtér helyett a Városháza előtti villamosmegállónál állították ki kétoldalt a kocsikat, pont a járdaszigetek mellett! A kocsikat itt sem lehetett körbejárni, és sajnálom a villamosvezetőket, akiknek minden figyelmükre szükség volt, hogy ne okozzanak balesetet. Az már szóra sem érdemes, hogy a karnevál előtti héten, pénteken meg akartuk nézni a ködszínházat. Sokadmagammal vártunk, de hiába, nem működött. Másnap ismét próbálkoztunk, de hiába. Akkor láttuk meg az A4-es fehér lapot a vetítő torony oldalán, hogy „technikai okok miatt elmarad a vetítés”. Mindkét napon néztem a Főnixinfó honlapját, ahol persze semmi nem jelezte a vetítés elmaradását.

– K. Orosz István, Debrecen –