Olvasói levél: “Értem, hogy fel kell újítani, csak azt nem, hogy miért így…” – Nagy a káosz a Csapó utcán

Akt.:
A kaotikus állapot az egész Csapó utcára jellemző
A kaotikus állapot az egész Csapó utcára jellemző - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Sokat foglalkoztak Önök is a Csapó utcán uralkodó kaotikus helyzettel, ehhez szeretnék megosztani egy kis történetet – kezdi tanulságos levelét olvasónk.

A napokban 3 hónapos kislányommal babakocsival indultunk útnak, hogy a Csapó utcán bemenjünk a postára és két boltba, út közben még a szelektív hulladéklerakót is útba akartam ejteni, ahova rendszeresen hordom a flakonokat és a papírhulladékot. Az Árpád téren lakunk, így a nagy kereszteződésben kell ilyenkor átkelnünk. Azon már meg sem lepődtünk, hogy éktelen zaj, porfelleg és kátrányszag fogadott, de arra nem számítottam, hogy ezt a néhány száz métert majd’ egy óra alatt tudjuk megtenni.

A kereszteződésben nem tudtunk átmenni, mert pont ott állt egy hatalmas gép, a másik oldalról talán gyalog el tudtam volna menni, de babakocsival esélyem sem volt.

A posta oldalába érve bejártuk a boltokat, de a szelektívhez nem tudtunk átmenni, mert végig le volt zárva az út, még egy pár lépésnyi nyomvonal sem volt hagyva.

Szerencse, hogy édesanyám is velünk volt, így míg anyukám vigyázott a kislányomra, én hegyen-völgyön át átevickéltem a szelektívhez.

Hazafele megint csak próbáltunk átjönni a nagy kereszteződésben, ami addigra már teljes mértékben le volt zárva a gépek által. Mi próbáltunk a zebra szélén haladni, úgy, hogy mellettünk még a forgalom is elférjen, de egy nagy úthenger teljes erővel kilódult, és úgy állt meg egy kamion előtt, hogy annak satuféket kellett bevágnia. Mögötte hirtelen feltorlódott a sor, mindenki dudált és kiabált. A másik oldali zöld lámpánál már nem is tudtunk átkelni, mert végig kocsik álltak a zebra résznél is.

Értem én, hogy fel kell újítani az utcát, de nem hiszem, hogy mindezt ilyen körülmények között kell megtenni. Nem hiszem, hogy nincs erre valamilyen szabályozás (mikor hogyan kell lezárni egy kereszteződést, milyen kerülőútvonal marad gyalogosnak és autónak stb.)

Türelmetlenek és figyelmetlenek az ott dolgozó munkások és az arra járó autósok is, így sajnos azok járnak leginkább pórul, akik gyalog vagy babakocsival szeretnének szabályosan és biztonságosan közlekedni.

– Szabó-Tóth Judit, Debrecen –


Nem érdemelnek kritikát!

A „Talán jobban kellene szervezni” címmel megjelent olvasói véleményhez szeretnék hozzászólni.
Napi rendszerességgel közlekedünk a Csapó utcán. Itt dolgozunk és a közlekedési nehézségeken kívül üzletünkben a felújítással járó forgalomkiesést is elszenvedjük. Igen, lehet,hogy a forgalomelterelés és az útlezárást meg lehetett volna jobban is szervezni.

A hozzászólás utolsó bekezdésében leírtakkal azonban egyáltalán nem értek egyet! Az itt dolgozó nehéz fizikai munkát végző embereken a türelmetlenség és a figyelmetlenség legapróbb jelét sem tapasztaltuk az elmúlt másfél hónapban! Igen, nagy a felfordulás, ez igaz, de a dolgozókat ért kritika nem fedi a valóságot.

– Varga Tiborné, Debrecen –


„Lekaszálhatnak” a munkagépek?

Debrecen – Fél a Csapó utca felújításán dolgozó munkagépektől a gyalogosok egy része.

hirdetés