Olvasói levél: Édes tündérmese volt…

Nótaest Hajdúdorogon
Nótaest Hajdúdorogon - © Fotó: Magánarchívum
Hajdúdorog – A Hajdúdorogi Akácos út Nótaklub és a Görög Demeter Művelődési Ház február 6-án rendezte a hagyományosnak mondható éves, immár nyolcadik nótaestjét.

Ezúttal is telt ház nótázhatott együtt a klub tagjaival és a vendégénekesekkel a kitűnő, Maczó György vezette cigányzenekar közreműködésével. Az egész estés rendezvényen főleg a magyar nóta szerelmeseinek kedvezett a gazdag, változatos műsor, de ízelítőt kaphatott a nagyérdemű a népdalok, örökzöld slágerek és az operettek világából is.

Az est meglepetése a dorogiak egykori büszkesége, Zámbó Irénke volt, aki kissé félénken, meghatottan állt hosszú idő után a mikrofon mögé. A ma már többszörös nagymama fiatal lány korában ért el kimagasló sikereket a Ki mit tud? televíziós vetélkedőn az 1960-as évek végén.

Az édes-tündérmesés-szerelmes nótán kívül énekelt a „drága unokáihoz” is a még ma is szépen csengő, kellemes énekhangján. Nem csoda, hogy – az álló közönség szűnni nem akaró tapsa közepette – könnyeivel is meg kellett küzdenie a nagy izgalom mellett. A másik hölgyvendég Visser Ágnes aranykoszorús nótaénekes volt, aki országszerte ismert, neves képviselője műfajunknak, és már évekkel ezelőtt barátságot kötött a dorogi „fiúkkal”.

Hollandiában él már 25 éve, és egyik motorja az ottani magyar kulturális életnek. Tavaly lemezbemutató nótagálát rendezett Hágában, melyre meghívta az őt most vendégül látó Akácos út Nótaklubot. Ez a felejthetetlen este lett megismételve ősszel Révkomáromban, Ágnes szülőhelyén. A siker ott is borítékolható volt, így senkit nem lepett meg, hogy Hajdúdorog következett, ahol újra megcsodálhatták egyedi, magával ragadó előadásmódját, jól szerkesztett nótacsokrait és az előadott operettslágerekhez is jól illeszkedő énekhangját.

A Nótaklub egyetlen férfi vendége a balmazújvárosi Nádasdi László volt. Őt a televíziós Nótasztár vetélkedőn az egész ország megismerte és megszerette. Népszerűsége töretlen, folyamatosan fejleszti repertoárját és bűvöli el kellemes hangjával, megnyerő modorával a közönséget.

Az Akácos út Nótaklub tagjai együtt énekelve és szólóban is igyekeztek tudásuk legjavát nyújtva énekelni a szebbnél-szebb magyar nóta- és népdalcsokrokat, meghálálni ezzel közönségük és támogatóik biztatását. Közvetlen, gyakran humoros műsorvezetésével a Nótaklub oszlopos tagja, Oláh László is nagyban hozzájárult az est sikeréhez. A többi tag: dr. Zeleni Ferenc, Domokos János, Dankó Mihály, Szabados István, Urgyán Imre, Görög László, Szilágyi János, Miska Béla, valamint a Nótaklub vezetője,

– Papp György, Hajdúdorog –
hirdetés