Olvasói levél: Csatornázás a Vénkertben és ami utána marad

Akt.:
Olvasói levél: Csatornázás a Vénkertben és ami utána marad
Évekkel ezelőtt, amikor Debrecenben (illetve a Vénkertben) elkezdték a csatornázási munkálatokat, azt az ígéretet kaptuk, hogy a munkálatok befejezése után mindent visszaállítanak az eredeti állapotba.

Most az a helyzet, hogy évekkel a „befejezés” után sincs teljesen kész a munka. A Domokos Lajos utca 2-18. és a Hortobágy utca 17-25 szám közötti házak mögötti, illetve előtti parkolók aszfaltozása megtörtént, de a parkolóhelyek felfestése a mai napig sem, pedig ez az eredeti állapothoz hozzátartozik.

A felfestés hiánya, sajnos, sok nézeteltérésre ad okot, mert a tisztelt autósok így nem tudják pontosan, hogyan álljanak be a parkolóba, így annak kevés számát még rendszeresen tovább csökkentik (kb. 5 parkolóhelyre jó ha 3 autó beállhat).

Kérjük, a hiányosságokat a kivitelezővel minél előbb pótoltassák és az eredeti állapotot teremtsék meg, akár büntetés kiszabása árán is!

Hámori Csaba, Debrecen

 

Az európai uniós támogatással megvalósult egyesített csatornahálózat-szétválasztás – hivatalos elnevezéssel „Debrecen város és térsége szennyvízelvezetése és tisztítása beruházás LOT 3. szerződéses egység” – kivitelezési munkálatait az Innoterv Zrt. végezte, mely érintette a Domokos Lajos utca 2-18. és a Hortobágy utca 17-25. számú ingatlanok előtti közterületet. Az olvasó is jelezte, hogy a kivitelező a csatornaépítési munkálatokat követően a közterületet (parkolókat) helyreállította, azokat újra aszfaltozta, de a parkolóhelyek felfestését még nem végezte el.

A megrendelő önkormányzat nevében, a polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya felszólította a kivitelezőt a fentiekben megjelölt parkolóhelyeknek az előírások szerinti, szabványos útburkolati felfestésére. A kivitelező visszajelzése alapján ezen munkálatok az időjárás függvényében, de legkésőbb 2013 első negyedévében megtörténnek.

Polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya