Olvasói levél: “Csak vártunk és vártunk” – Ezzel a lámpával valami nincs rendben

Akt.:
Ha a jön a villamos, akkor természetesen elsőbbsége van. De ha nem éppen jön?
Ha a jön a villamos, akkor természetesen elsőbbsége van. De ha nem éppen jön? - © Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Már sokszor tapasztaltam, de ma nagyon érdekesen alakult a forgalom a Böszörményi útról a Békessy Béla utcára bekanyarodva. Itt mindig dugót látni reggelente, de azt hittem, hogy ez a Klinikára és Tevára irányuló nagy forgalom következménye. Hát nem. Itt a Békessy és a Mikszáth utcák kereszteződésében lévő lámpa beállításával lehet gond – írja olvasónk.

Igaz, a kereszteződés nem egyszerű, mert a villamost is be kell terelni, ráadásul két irányból is, de számomra akkor sem tűnt optimálisnak a lámpa működése.

Mikor bekanyarodtam a Böszörményi útról, alig volt előttem 6-8 autó, ennek ellenére – sok-sok perces várakozás után – csak a második zöldre tudtam egyenesen tovább haladni. Miközben azt tapasztaltam, hogy a mi pirosunk idején a villamost többször és hosszan engedte volna a lámpa – ha jött volna villamos. De nem érkezett villamos, mi pedig csak vártunk és vártunk. A várakozás nem volt „eredménytelen”, mert a mi sorunk egészen a Böszörményi útig feltorlódott… Ennek a lámpának a fázisidejeivel valami nincs rendben. Ki tudná ezt tüzetesen megnézni?


Forrás: Google Street View Forrás: Google Street View ©

A kereszteződés áteresztő képességét lehetne jelentősen javítani, ha a Böszörményi út felől érkezve már az első lámpánál és előtte (legalább 6-8 autó hosszúságban!) is kétsávos lenne az út, idejében szétválasztva az egyenesen haladókat a jobbra kanyarodóktól (így duplázva a kapacitást).

Relatíve kevés költséggel ezt meg lehetne csinálni és mindenkinek jobb lenne a közérzete!

– Ábrahám László, Debrecen –

(Régi Agora-levelezőnk kérdésére igyekszünk minél hamarabb reagáltatni az illetékest. Addig is türelmet kérünk – a szerk.)
hirdetés