OLVASÓI LEVÉL – Az oktatásban is érdekeltek

Március 25-én, hétfőn jelent meg a Naplóban A konkurencia vizsgáztat című cikk, melyben autós iskolák vezetői azt vetették fel, hogy nem vezet jóra, ha olyan emberek vizsgáztatják a tanuló járművezetőket, akik maguk is érdekeltek az oktatásban.

Erre reagálva küldte az alábbi levelet egyik olvasónk.

„Szinte mindenki benne van a zavarosban”
Harminchat évet töltöttem el az oktatásban, de ez ami most zajlik felér egy káromkodással. Nem játszottam cinkelt lapokkal de fehér asztal mellett sokszor elmondtam szakmán belül a véleményemet némi alkohol hatására, de minek, nem tudom miért de teljesen eltűnt a szakmai tisztesség, az emberi tartás ebből a foglalkozásból, nemrég egyik főállású vizsgabiztostól azt kaptam a fejemhez, miután szóvá tettem az összefonódásokat-korrupciót, hogy „öreg te nem vagy normális, nekem adsz egy tízest, még neked is marad egy húszasod és minden oké” /traktorosok vizsgáztatása kapcsán/. A másik vibitől azt kaptam, hogy „fogd a pénzt és kuss” …
Ezeket nem tudom bizonyítani, de tény, hogy itt tart az oktatás-vizsgáztatás. Nekem a szakoktatóin még olyan „ikonok” voltak a tanáraim mint Lempák István, Moharos Kálmán.
Látom, hogy változás kellene, de sajnos nehezen megy, mert szinte mindenki benne van a zavarosban és csak akkor szól ha kicsinyes személyes érdekeit sérti valami egyébként nyakig ülnek a kakiban és nem mozdulnak nehogy a szájukba menjen. Azzal a pár sorral szerettem volna kavicsot dobni az állóvízbe, hátha történne valami.
Szilágyi József,
Berettyóújfalu

Címkék: , ,