Olvasói levél: Az ifjú baloldal és a vén Európa

Debrecen – Igen, Dr. T. úr, a baloldal mindig is az igazmondásáról volt híres. Volt is egy mondás, hogy „Jó reggelt! – hazudta Kovács László”. (Volt pártelnök, külügyminiszter.)

De ezt természetesen csak a politikai vezetésre értem meg a holdudvarukra, nem a baloldali érzelmű, úgymond hétköznapi emberekre.

Amit a baloldali nemzetközi sajtó, meg a megmondó-emberei összevissza hazudoznak, az hiteltelen. Csak néhány gyöngyszem:

„Aggasztó, ahogyan és amiért a magyar kormány őrizetbe vette és zaklatta a menekülteket.”
„Európának szembe kell szállni a rettenetes Orbánnal!”

Szerintem jobb lenne, ha az Iszlám Állam nevű tömeg­gyilkos horror-kommandóval szállna szembe Európa, jóval kevesebb lenne a bevándorló.

„A migránsokkal szembeni elutasítás Orbán Magyarországán Európa szégyene.”

A francia külügyminiszter botrányosnak nevezte a magyar határkerítést. Persze ők is építettek Calais-nál háromszor erősebb kerítést, de az nem probléma.

Német barátainknál 100-nál több menekültszállást gyújtottak fel, kit zavar?

Gyurcsány Fecóék most jelentik fel Magyarországot, ha jól emlékszem, az Emberi Jogok Európai Bíróságán. 2006-ban, amikor szétverték az embereket Budapesten, kinek szemét lőtték ki (a srác pár éve bánatában öngyilkos lett), kinek karját törték, kit félholtra vertek. Akkor miért nem jelentettek fel senkit?

Persze, értem én, hogy önmagát csak nem jelentheti fel. És hol voltak a nagy jogvédő szervezetek? Szavukat nem lehetett hallani. Ha gróf Széchenyi most élne, valószínűleg nagyon csalódott lenne, de nem az egykulcsos adó miatt, az biztos.

– Patai Zsolt, Debrecen –