Olvasói levél: A természetért versenyeztek

A berettyóújfalui csapat
A berettyóújfalui csapat - © Fotó: Magánarchívum
Berettyóújfalu, Győr – Győrben rendezték meg a Sajó Károly Kárpát-medencei Környezetvédelmi csapatversenyt június 4-én és 5-én, ahol 4 ország 17 magyar anyanyelvű csapata mérte össze erejét. A versenyzők a magyarországi iskolákon kívül Romániából Erdélyből, Szlovákiából a Felvidékről és Szerbiából a Vajdaságból érkeztek.

A környezetvédelmi verseny két napon keresztül zajlott, 4 fő feladatból állt. A 3 fős csapatok előzetes feladata volt egy plakát elkészítése, majd ezt követően a két versenynapon a természetben a gyakorlati tudásukat mutathatták meg a diákok. Ezt elméleti és prezentációs verseny követte. Hajdú-Bihar megyét két csapat képviselte, mindkettő remekül szerepelt.

A nemzetközi versenyen 1. helyezést ért el a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola csapata. Tagjai: Lupócz Evelin, Kurtán Kitti és Vigh Barbara. Megyénk másik csapata – a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskoláé – is kiváló teljesítményt nyújtott, 2. helyezést ért el. Tagjai: Bíró Bianka, Ványi Csongor és Jenei Gergő. Büszkék lehetünk okos diákjainkra! – zárta sorait Kurtán Mónika, a berettyóújfalui iskola igazgatója.