Olvasói levél: „A téglási utca ligetes, ligetes…”

Olvasói levél: „A téglási utca ligetes, ligetes…”
© Fotó: Magánarchívum
Téglás – Az elmúlt nyáron az Idősek Klubjának tagjai Átány községben vendégeskedtek. A szívélyes fogadtatás és a tartalmas mindenre kiterjedő települési bemutató maradandó élményekhez juttatta a téglási csapat tagjait. Éreztük, hogy „új barátság született”!

Invitálásunkra idén június közepén 16 fős delegáció látogatott városunkba Átányból. Vendégül láttuk Gönczi Mihály polgármestert, Végh János alpolgármestert, Ötvös Károly és Jámbor Dénes önkormányzati képviselőket, valamint az idősek klubjának tagjait.

A programot Czibere Béla polgármester városbemutatója indította, majd a téglási idősek klubjának tagjai rövid műsorral köszöntötték a vendégeket. Ellátogattunk a Bárczai Anna Városi Óvodába, ahol a gyerekek és az óvónők szintén kedves köszöntővel fogadtak bennünket. Ebéd után a helytörténeti kiállítást és a grafikai kiállítást tekintettük meg Szentpéteriné Zeller Edit és Pánya Kitti vezetésével. Innen a református templomot kerestük fel, ahol Papp László, az egyház gondnoka tartott rövid ismertetőt. A Dégenfeld kastélyt Tompa Tiborné kulturális főtanácsos vezetésével csodálhattuk meg.

Ellátogattunk még a közmunka program keretében megmunkált földekre és a fóliasátrakhoz, ahol a szakmai tapasztalatcserét Szegedi Attila önkormányzati képviselő és Némeczki Zoltán segítették.

A napot a bowlingozással, nótázással zártuk.

– Chebliné Kocsis Erzsébet, a téglási szociális gondozási központ vezetője –