Olvasói levél: A mai Loki meccs kapcsán jutott eszembe

Olvasói levél: A mai Loki meccs kapcsán jutott eszembe
A bajnoki cím megszerzését még nem láttam, de 1991-ben gyakorlatilag annak a csapatnak a meccsére mentem ki először, amelyiket most megünnepeljük. Talán valami török ellenfél volt a KEK-ben. Tömegnyomor a B szektorban, angol klubok sálai, otthon összefércelt piros meg fehér anyagok, 11 dob (egykezes kisdobos vacaktól a közepesebb méretű pergőig mindenféle), gázdudák szaga lengte be a szektort, amik a meccs kezdésére általában ki is ürültek, a magamfajta első áldozó kis zöldfülűek a szektor mögötti korláton kívülre fértek be…

A gázdudákat nem sírom vissza. A mostani dobjaink, drapijaink, zászlóink méretükben, megjelenésükben ezerszer jobbak, mint amiket az első meccsemen láttam. De a tömött szektor hangulata, hangereje… Adjuk meg az egészen fiataljainknak azt az élményt, hogy átélhessék, amiről írtam a fenti sorokban!

Ifjak, gyertek ki minél többen, hogy megéljétek ezt az élményt! Magamfajta – vagy tőlem többet látott – „vín hülyék” gyertek ki, hogy az ifjak tényleg lássák, miről beszélünk, amikor nosztalgiázva mesélünk a ’90-es évekről!

Család, munka, vagy pont a munka elvesztése… Ezernyi dolog jöhetett közbe, ami miatt sokan eltűntetek a Hódosból. De aki olvassa ezeket a sorokat, szóljon a havernak, akivel egykoron minden meccsen kint voltak, és jöjjenek a B-be! Ha fiatal vagy, és az öreged, vagy a tesód hozott ki a meccsre, de ő már nem jár, szólj neki, hogy porolja le magát és jöjjön! A Békéscsaba elleni meccsekre, hidd el, emlékezni fog… És ma is egy Csaba elleni meccs jön!

„Ha megtelik a szektor… jöhet a pokol.”

Pethe Tamás szurkoló, Debrecen