Olvasói levél: A Lokikám és a népi bölcsességek

Olvasói levél: A Lokikám és a népi bölcsességek
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Március 13-án (hétfőn) azon melegében a Napló címoldalán egy üres lelátót, előtte egy piros dresszes focistát láthattunk, aki két kezét szája elé szorítva fájdalmasan tekint a kamerába. A kép aláírása: Rémisztő helyzetben a Loki.

Tájékozódásomat – ahol lehetséges – a népi bölcsességekből merítem. A múlt szezonban ugyancsak gyengécskén produkálták magukat a fiúk (bár a jelenlegi eredményekhez képest sztárok voltak), de akkor egy-egy vesztes meccs után az edző mindig megmagyarázta a bizonyítványt. Az egyik alkalommal egy ilyen népi bölcsességet írtam le, amely állítólag Lenintől származott: „Ami nem megy, azt nem kell erőltetni, elvtársak!”

A hétfői sportoldalon viszonylag rövid tudósítás volt olvasható a „paksi füles”-ről. (Gratulálok a szerkesztő választékos stílusához!) Én kihagytam az olvasást.

A tájékoztatás alatt „mesterszemmel” a vezető edző hosszú szövege így kezdődik: „gratulálok az ellenfélnek…” A folytatást itt se olvastam tovább.

A történtekről azt a népi bölcsességet ajánlom a Loki illetékeseinek figyelmébe: „Ha egy nyilvános ház (magyarul kupi) rosszul megy, ott nem az ágyakat kell kicserélni!”

– Mervó Zoltán, Debrecen –


Atomjaira hullott a Loki a paksi fülestől

Kijózanító vereséget szenvedett a DVSC hazai pályán a jól kontrázó tolnai zöld-fehérektől.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .