Olvasói kérdés és válasz: Most akkor mennyibe kerül a műszaki vizsga?

Olvasói kérdés és válasz: Most akkor mennyibe kerül a műszaki vizsga?
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – A közelmúltban több olvasónk vetette fel, hogy a különböző autós műszaki vizsgaállomásokon több ezer forinttal is eltérnek a vizsgadíjak, holott a vizsgának hatósági díjszabása van. Rákérdezéskor például arra hivatkoznak, hogy a különbözet az előzetes átvizsgálás árát tartalmazza. A Napló a megyei kormányhivataltól kért tájékoztatást a járművek műszaki vizsgáztatásnak kötelezettségeivel és díjával kapcsolatban.

Dr. Molnár Péter Lajos, a Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője a következő választ küldte:

„Amennyiben az autós műszaki vizsgaállomásokon eltérnek a 91/2004. (VI.29.) GKM rendelet 1. számú mellékletében meghatározott díjaktól, az fogyasztóvédelmi szempontból tisztességtelen kereskedelmi magatartásnak minősül. Ha a járművet megfelelően felkészítették a műszaki vizsgáztatásra, az állampolgárnak jogában áll kizárólag a rendeletben meghatározott díjon, kizárólag a jármű levizsgáztatását kérni.

Ilyen jellegű jogsértés esetén a fogyasztóvédelmi eljárás megindítását az ügyfelek a konkrétumok megjelölésével a muszakifogyved@hajdu.gov.hu hivatali elérhetőségen jelezhetik”.

Címkék: ,