Olvasó levél: Felborult a világ rendje…

Olvasó levél: Felborult a világ rendje…
© Fotó: bpnews.net
Debrecen – Felborult, mert felborították. A rézbőrű indiánok sok évezred óta a később Amerikának elnevezett kontinensen éltek. A feketék pedig a forró Afrikában, a kínaiak Kínában, az indiaiak Indiában, stb. Amerika felfedezése után megkezdődött az indiánok módszeres kiirtása, helyükre millió számra négereket szállítottak az ültetvényekre rabszolgáknak. (A hajókon a szörnyű körülmények miatt rengetegen elpusztultak.)

A világ minden részéből özönlöttek az emberek az Új Világba, hogy szerencsét próbáljanak, így aztán egy rendkívül vegyes társadalom alakult ki az amerikai földrészen. Európa sokáig fehér emberekből állt. Az 1700-as évek elején Szentpéterváron I. Péter cár udvarában csodájára jártak egy szerecsen gyereknek, akit a konstantinápolyi orosz nagykövet váltott ki egy üveg rumért a török hajósok fogságából. (A kis Ibrahim Hannibál lett később, majdnem egy évszázad múlva a híres orosz költő, Alekszandr Szergejevics Puskin dédapja!).

A későbbi századokban Európa is kezdett „vegyes lakosságú” lenni. Főleg a gyarmatokkal rendelkező nagyhatalmak hozták be az anyaországba a bennszülötteket szolgáknak. A 20. század második felében aztán Németországot árasztották el a török vendégmunkások. Mostanra a számuk eléri a 6 milliót. Az elmúlt néhány évben pedig az arab és néger migránsok özönlik el Európát.

Legutóbb Brüsszelben azt találták ki, hogy az útlevéllel rendelkező utazókat szigorúan ellenőrizni fogják az uniós országok ismét megnyitott határállomásainál, a hivatalos papírok nélkül érkező százezrek pedig zavartalanul partra szállhatnak főleg Olaszországban, és ezrével a görög szigeteken! Még egy-két hajmeresztő dolog: akik 12 keresztény menekültet a tengerbe dobtak a gumicsónakból, azokat a bíróság felmentette! Azt a román kamionsofőrt, aki halálra gázolt egy fiatal magyar rendőrnőt és tömegkarambolt idézett elő, szabadlábra helyezték!

Mi történik itt Európában? Teljesen felborult a világ normális rendje vagy csak egyeseknek borult el az elméjük?

– Magi Zsolt László, Debrecen –