Olvad a rekordmennyiségű hó az Egyesült Államokban

A helyi katasztrófavédelem több száz tagja próbálta kiszabadítani a rekordmennyiségű hó fogságából a helyieket az Egyesült Államok keleti részén, ahol lassan olvad a hirtelen lezúdult csapadék.

A meteorológusok szerint újabb hóvihar jön a héten.

Az Egyesült Államok keleti részén több ezer otthonban maradtak áram nélkül. Helyi illetékesek szerint igaz, hogy a hó olvad, de a közlekedés korántsem biztonságos még.

Az amerikai meteorológusok szerint kedd éjszaka újabb csapadékzóna éri el az Egyesült Államok keleti részét, ahol a hétvégén néhány helyen több mint egyméteres hó is esett. Az ítéletidő főként Virginia és Maryland államokat és a fővárost, Washingtont érintette.

Van olyan amerikai település, ahol a lezúduló havat buldózerekkel próbálják eltakarítani. A legtöbb csapadék a Maryland-állambeli Colesville-ben esett: a kisvárosban 101 centiméter hó hullott. Virginia államban több mint 4370 segélyhívást regisztráltak, hárman életüket vesztették a hóviharban.

Vasárnap több mint 200 ezer otthonban még mindig nem volt áram Virginia és Maryland államokban, és a helyi illetékesek szerint ez még több napig így is marad.

Washingtonban a külvárosokban egyáltalán nincs tömegközlekedés, a Reagan reptér még vasárnap is zárva maradt, csakúgy mint az iskolák többsége.