Oltani, menteni kellett a megye tűzoltóinak

Akt.:
Oltani, menteni kellett a megye tűzoltóinak
© Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Balesetek, leszakadt faágak és avartüzek miatt riasztották a katasztrófavédelem munkatársait vasárnap.

Árokba borult egy személygépkocsi tegnap hajnalban Hajdúszovát és Ebes között. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolójából megtudtuk, hogy az autóban utazó ember beszorult a roncsba. Őt a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadítottak ki. A sofőrt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egy hat méteres fa ága szakadt egy személygépkocsira vasárnap reggel a Holló János utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel távolították el a fát a sérült járműről. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött tegnap kora délután Debrecenben a Böszörményi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók a gépjárműveket feszültségmentesítették. A két autóban összesen négyen utaztak. Elsődleges információink szerint a baleset során senki sem sérült meg.

Mintegy háromszáz négyzetméteren égett az avar tegnap délután Gáborjánban, a Szántó János utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Nyírábrányban is a száraz avar kapott lángra vasárnap délután. A püspökladányi hivatásos és a nyírábrányi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el a tüzet.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Debrecen külterületén Haláp közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével végezték el az utómunkálatokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A megyénkben szolgáló mentők 24 óra alatt 171 feladatot láttak el. Ezek között említendő a vasárnap délután Komádi és Furta között történt eset. Egy motoros elcsúszott és könnyű sérüléseket szerzett. Három órával később a debreceni Tubarózsa utcán két motoros ütközött, egy fő nyolc napon túli sérülést szenvedett.

Percek múlva Tiszagyulaházán két személyautó karambolozott. Itt három könnyű sérült szorult ellátásra. Este hét órakor Polgáron felborult egy kerékpáros, aki könnyű sérülései miatt került kórházba. Hétfőn hajnalban, kevéssel öt óra után a 4-es út 217-es kilométerénél két tehergépkocsi ütközött. Egy könnyű sérültet szállítottak kórházba ellátás után.