Ólomlábakon mozgott a DHK

Akt.:
Ólomlábakon mozgott a DHK
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Ladányi Balázs szerint a dunaújvárosiak elleni találkozón több probléma is előjött, amelyet orvosolni kell.

Letudta idei első felkészülési mérkőzését az elmúlt szezonban Magyar Kupa bronzérmet ünneplő Debreceni Hoki Klub. A hajdúsági gárda a névszponzorát elvesztő Dunaújvárosi Acélbikák csarnokában lépett jégre hétfőn, ahol 5–3–as vereséget szenvedett, a vendégek góljain Berta Ákos, Martin Saluga és Artur Kuriljuk osztozott.

Fejlődniük kell

– Az újvárosi összecsapás tanulsága, hogy nem állunk még készen a bajnokságra. Úgy vélem, minden akadozott, nem láttam a kellő gyorsaságot a fiúkon, fásultságot és fáradtságot lehetett felfedezni rajtuk, valószínűleg a nagy terhelés miatt. Ha ezeken a meccseken előjönnek a hibák, akkor a szakmai stábnak lehetősége adódik a javításra. Szerencsére van még időnk a MOL Liga rajtjáig, de sok dolgon kell változtatnunk – vélekedett a válogatott szerelését 227 alkalommal magára öltő Ladányi Balázs, aki április végi térdműtétje miatt nem húzott korcsolyát a lábára, de gőzerővel dolgozik azon, hogy a pontvadászat rajtján már ott legyen a jégen.

A cívisvárosiak egyébként augusztus elején kezdték meg a felkészülést a következő idényre, hetente 16 edzést teljesítenek a játékosok, a munka konditermi és jeges tréningekből áll.

Megvan az utód

A DHK riválisainál a nyár folyamán sorra jelentették be az új játékosokat, eközben a debreceni alakulat csendbe burkolózott, csak Jevgenyij Muhin hazatérését erősítették meg. A sportigazgatóként is tevékenykedő Ladányit a „némaság” okáról kérdeztük. – Amíg nincs aláírt szerződés, nem szeretnénk semmilyen információt kiszivárogtatni, ez a titkolózásunk magyarázata. Nem érintett senkit sem jól Muhin mester távozása, hiszen szép sikereket értünk el vele. Orosz szakvezető veszi majd át a stafétát, most a másodedzőnk, Igor Razov vezeti a tréningeket. Jelenleg több légiós készül velünk, közülük kerül majd ki az a hat, akire számítunk a bajnokságban – adott helyzetjelentést a 39 esztendős hokis.

A Dunaújváros ellen szerephez jutó debreceni névsorban több újoncot fedezhettünk fel. A svéd Kasper Emanuelsson és a szlovák Martin Saluga mellett négy orosz kapott lehetőséget (Ivanov, Guscsin, Kuriljuk, Usztyancev). A kapuban Vay Ádám bizonyíthatott, aki a tengerentúlról jött a Hajdúságba, Hetényi Péter Fehérvárról teheti át a székhelyét Debrecenbe, Godó Dániel legutóbb Miskolcon szerepelt. Izsák Róbert és Kovács Bronson pedig kettős (magyar és kanadai) állampolgársággal rendelkező hokisok.

HBN–BÁ
hirdetés