Olimpiai kvalifikáció: Hatalmas siker Bernáth Pistitől

Akt.:
Olimpiai kvalifikáció: Hatalmas siker Bernáth Pistitől
© Fotó: harangiboxing.hu
Debrecen – Nagyon közel került az éremhez Bernáth István, a HISE szupernehézsúlyú bokszolója, miután Törökországban 3. menetes TKO-val gyűrte le szlovén ellenfelét. Rendkívül jó formában van Pisti, aki az olimpiai kvalifikációs versenyen magabiztos, fölényes sikerrel tudatta mindenkivel, hogy jelen van, és igényt tart az egyik riói helyre is akár. Legyen így! Hajrá, Pisti!

Hétfői eredmény:

+91 kg
Bernáth István (magyar, HISE) – Tim Jevscek (szlovén) TKO 3. menet

Bernáth Pisti szerdán (április 13.) a délutáni programban bokszol a bolgár Petar Belberovval, aki orosz ellenfelet győzött le, tehát nem piskóta. Ugyanakkor Máté Attila edző szerint Pisti verte már meg ezt a bolgárt korábban, tehát nem lehetetlen küldetés a négy közé kerülése. Persze ehhez nagyon oda kell tennie magát, hiszen itt már nincs olyan, hogy előre lefutott mérkőzés. Minden további lehetőséggel (a legjobb négyből a döntőbe – és ezzel az olimpiára – kerülni, vagy egy esetleg vesztes elődöntő után a harmadik helyért újra bokszolni – és ott győzve szintén olimpiai kvótát elérni) ne foglalkozzunk egyelőre. Elég az, hogy Pisti remek bunyót mutatott be, vagyis bizakodóak vagyunk!

Ma Varga Miklós a legjobb 8 közé kerülését bokszol az Európa-bajnok angol Cordinával. Óriási bravúr volna, ha legyőzné őt. Szerdán pedig egy nagyon erős bolgárral mérkőzik meg Bernáth István – ez már a legjobb 4-be jutásért zajlik majd.

Hajrá, srácok!

– harangiboxing.hu –Sporthírek