Olimpiai bajnok tart előadást Debrecenben

Gelei József
Gelei József - © Fotó: olimpia.hu
Debrecen – A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola labdarúgó szakosztálya harmadik alkalommal rendezi meg a Bozsik Grassroots ovis fesztivált.

A tavaly októberi, és a februári nagysikerű rendezvény után pénteken ismét találkoznak, ezúttal az Oláh Gábor utcai centerpályán az öt debreceni óvoda (Újkerti, Kemény Zsigmond, Margit téri, Táncsics Mihály, Közép utcai) 4-5 éves gyerkőcei – írja honlapján a Debreceni Sportcentrum. A 16 órától kezdődő programon több mint tíz ügyességi pályán foglalkoznak majd a DSC-SI szakképzett edzői és igazolt labdarúgói a várhatóan mintegy 130 gyerekkel, és természetesen középpontba kerül a 3×3 elleni játék is. Megjegyzendő, rossz idő esetén az ovis fesztivált az Oláh Gábor Sportcsarnokban tartják meg.

Ezt követően, 18 órától a Sportkomplexum területén található dobópálya melletti ún. pihenőházban új előadás-sorozatot indít a DSC-SI labdarúgó szakosztálya. A „Köztünk élő legendák” első részében Gelei József olimpiai bajnok -és Európa-bajnoki bronzérmes labdarúgó kapus mesél arról, hogy a gyermekkorában megélt tragédia – kétéves korában elveszítette édesapját- és nehézségek ellenére hogyan jutott el a világhírnévig. A 81 esztendős egykori hálóőr beszámolója előtt Kozma Mihály, a DSC-SI labdarúgó szakosztályának vezetője jónéhány mai világsztár (Messi, Ronaldo, Luis Suarez, Modric) nehéz gyerekkorát mutatja be fotókon és videókon keresztül.