Olimpia 2024 – Thomas Bach lenyűgöző versenyt vár

Budapest – A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach lenyűgöző versenyre számít a négy pályázó, Budapest, Los Angeles, Róma és Párizs között a 2024-es ötkarikás játékok rendezési jogának elnyeréséért.

“Örülünk, hogy négy rendkívül erős jelentkezés érkezett. Lenyűgöző versenyt várok közöttük. Jó látni, hogyan építették be a városok az olimpiai projektet az országos és regionális hosszú távú fejlesztési terveikbe” – nyilatkozta a német sportvezető a NOB hírlevelében. Kiemelte: mind a négy anyagban egyértelműen a fenntartható fejlődésen van a hangsúly, és azon, hogy miként akarják használni az olimpiai létesítményeket a játékok után.

Jacqueline Barrett, a NOB egyik igazgatója szerint jól szimbolizálja a jelentősen egyszerűsített jelentkezési folyamatot, hogy a beadványok első alkalommal egy pendrive-on érkeztek, és nem volt szükség több ezer oldalas, papír alapú dokumentációra.

Budapest már kedden beadta a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére vonatkozó első pályázati anyagát a NOB-nak. A szerdai határidő előtt beadta a szükséges dokumentációt Los Angeles, Róma és Párizs is. Thomas Bach hangsúlyozta, hogy mind a négy város pályázata teljes mértékben összhangban van a NOB Agenda 2020 elnevezésű reformprogramjával.

– MTI –
hirdetés