Olimpia 2024 – Budapest 2024 Nonprofit Zrt.: még nem készült el a pályázat logója

Budapest – Még nem készült el a Budapest2024 olimpiai pályázat logója – közölte a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiában több helyen tévesen jelent meg, hogy elkészült a Budapest2024 olimpiai pályázat logója. A logó pályázati kiírására – amelyre bárki jelentkezhetett -, január végéig nyújthatták be elképzeléseiket hazai grafikusok, designerek.

Tudatos döntés – írták -, hogy Budapest máskor és máshogy jelenik meg, mint a többi pályázó város. A logó bemutatásának időpontjára vonatkozóan semmilyen előírás nincs – tették hozzá.

A pályázatra száz hazai grafikus több mint száznyolcvan logótervezete érkezett be, közülük a legjobb hat került az utolsó fordulóba, és várhatóan pár héten belül választják ki közülük azt, amellyel Magyarország szerepel majd az olimpiai pályázat 2017 szeptemberéig tartó folyamatában.

Több sajtótermék szombaton a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó négy város – Párizs, Róma, Los Angeles és Budapest logói között a magyar fővárosét a magyar címer alatt szereplő öt karika ábrázolásával jelenítette meg.

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-t a Magyar Olimpiai Bizottság a fővárossal közösen hozta létre az olimpiai pályázathoz kapcsolódó feladatok kezelésére, azét, hogy Budapest sikeres pályázatot nyújthasson be a 2024-es olimpia megrendezésére.

– MTI –