Olimpia 2024 – A világ legidősebb ötkarikás bajnoka is támogatja Budapest pályázatát

Budapest, 2015. szeptember 28., hétfő (MTI) – Az 1936-os berlini olimpián a magyar vízilabda-válogatottal aranyérmet nyert 102 éves Tarics Sándor, a világ legidősebb ötkarikás bajnoka is támogatja Budapest 2024-es olimpiai pályázatát.

A több mint 60 éve San Franciscóban élő sportember múlt héten ünnepelte születésnapját, ebből az alkalomból nyilatkozott a mob.hu-nak. Elmondása szerint az internet segítségével naprakészen követi a magyar sport legfrissebb híreit, egyúttal szívből szurkol Magyarországnak és Budapestnek a 2024-es játékok megrendezéséért folyó versenyben.

“Hiszem, hogy a sport az élet olyan területe, amely egyetértést és barátságot teremt a versenyzésen keresztül. Úgy vélem, nagyszerű, amikor a világ különböző országai egymással versengenek egy sporttal összefüggő okból” – mondta Tarics Sándor, aki ugyanakkor arra is kitért, hogy az olimpiarendezésért folyó küzdelem mindig nagyon nehéz.

“Nézzék meg például San Franciscót, ahol minden tökéletes, a városnak többször volt már kitűzött célja, hogy olimpiának adjon otthont, de sajnos sosem volt lehetősége arra, hogy valóra váltsa ezt” – mondta a korábbi vízilabdázó, aki hozzátette, szívesen adna tanácsokat a magyaroknak a pályázattal és a rendezéssel kapcsolatban, de nagyon nehéz előre megmondani, hogy melyik város lesz a győztese a “szoros és sokarcú küzdelemnek.”

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Los Angeles, Hamburg, Róma és Párizs verseng.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2017 szeptemberében limai kongresszusán jelöli ki a rendezőt.

– MTI –