„Olajozott” Magyar Kupa-győzelem

Akt.:
A szolnoki Strahinja Milosevic (k), mellette Tóth Norbert (b) és Váradi Benedek (j), a Szombathely játékosai a férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében játszott Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban.
A szolnoki Strahinja Milosevic (k), mellette Tóth Norbert (b) és Váradi Benedek (j), a Szombathely játékosai a férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében játszott Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban. - © MTI Fotó: Balázs Attila
Debrecen – A Szolnok nyerte az MK-serleget, a debreceni döntőben biztosan győzte le a Falco együttesét.

A Falco és a Szolnok jutott be a férfi kosárlabdázók 61. Zsíros Tibor Magyar Kupa döntőjébe, miután az elődöntőben legyőzték az Atomerőmű, ill. az Alba Fehérvár együtteseit. Az alacsonyabb osztályú csapatoknak kiírt Hepp Kupában Oroszlány–Nyíregyháza döntőt rendeztek vasárnap.

Igazi kosárfesztivál

A Falco és az Atomerőmű feszült egymásnak az első elődöntőben. Az első félidőben szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, nagyobb különbséget egyik fél sem tudott kialakítani.

A fordulás után aztán megrázta magát a Szombathely, és magabiztos, 81–64-es győzelmet aratott.

A nap legjobban várt találkozóján a két nagyágyú és szurkolóik igazi kosárfesztivált varázsoltak a Főnix Csarnokba. Az Olaj ellépett pár ponttal, az Alba felzárkózott, nagyjából eszerint a forgatókönyv szerint zajlott az első három negyed, majd a záró felvonásra meglépett a Szolnok héttel. Előnyét egészen a végjátékig tartani tudta, de visszajött a Fehérvár, sőt négyszer is támadhattak az egyenlítésért. Fél perccel a vége előtt Vojvoda Dávid zárta le a mérkőzést egy hárompontossal, ezzel bejutottak a fináléba (67–75).

A vasárnapi nap első trófeájának az Oroszlány örülhetett, amely a Nyíregyháza Blue Sharks elleni Hepp Kupa-fináléban 95–81-re diadalmaskodott.

Az MK bronzmeccsén az Atomerőmű SE örülhetett, miután 67–53-ra nyert az Alba Fehérvár ellen.

A döntőben a Szolnoki Olaj és a szombathelyi Falco csapott össze. A Tisza-partiak jobban játszva, 82–67-re legyőzte ellenfelét és megszerezte 7. MK-sikerét.

HBN