Október helyett augusztus?- van mire büszkének lennünk Debrecenben!

Október helyett augusztus?- van mire büszkének lennünk Debrecenben!
Debreceni beruházások kapcsán legtöbbször csak arról hallani, hogy csúszik a 2-es villamos pályaépítése, döcögősen indul a stadion projekt, ám pozitív példákról viszonylag ritkán olvasni. Holott ilyen is van a városban, hiszen a Böszörményin megvalósuló kerékpárút a vártnál sokkal jobban halad.

Legutóbb egy hónapja számoltunk be a 35. számú főút mentén – a Böszörményi útnak a Vezér utca és a Füredi út közötti szakaszán – 120 millió forintból megépülő, közel 2 kilométeres kerékpárútról, amely munkálatainak hamarosan a leglátványosabb szakaszához érkezik. A Vezér és Békessy Béla utcák közötti szakaszon már elkészültek az alépítmények, a szegélyek és a beton alap kialakítása van folyamatban, a Békessy Béla és a Füredi utcák között pedig, a jövő hét folyamán már a dupla aszfaltréteg leterítése következhet az egyenes szakaszokon – tudtuk meg Pajna Zoltán alpolgármestertől.

Örömteli hírként közölhető továbbá, hogy a korábbi tervekhez képest kanyarodó ívekkel sikerült úgy alakítani a kerékpárút nyomvonalát, hogy az a lehető legkevesebb fa kivágásával járjon, ezek aszfaltozása pedig két hét múlva várható – tette hozzá az alpolgármester.

Köszönhetően a helyi érdekeltségű kivitelező cég lelkiismeretes munkájának, a korábbi, október 31-es befejezési határidő jelentősen rövidülhet, hiszen a tervek szerint akár már augusztus 20-ára sikerülhet elvégezni a munkát. A 85 %-ban uniós forrásból finanszírozott projekt költsége pedig várhatóan nem haladja meg a korábban kitűzött 120 millió forintos célösszeget.

-HAON-A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .