Sport

2016.03.31. 14:42

Jó csapat a Fradi, de mégsem a Barcelona

Debrecen - A debreceni szurkolóknak egyetlen vágyuk van erre a hétvégére, ne a Hajdúságban ünnepeljen az FTC.

Debrecen - A debreceni szurkolóknak egyetlen vágyuk van erre a hétvégére, ne a Hajdúságban ünnepeljen az FTC.

2001. június 23., DVSC–Ferencváros meccs a labdarúgó NB I. 22. fordulójában. A DVSC Oláh Gábor utcai stadionjának vendégszektora alaposan kibővítve, több ezer fradista várja a pálya szélén, hogy Hanacsek Attila lefújja a találkozót, amelyet végül 2–0-ra megnyernek a zöld-fehérek, s a meccs után beindul a fővárosi fieszta.

Tizenöt esztendővel ezelőtt Debrecenben avatták bajnokká a Fradit és ha nem vigyáznak a lokisták, ez a „csúfság” ismét megeshet a hajdú-bihari megyeszékhelyen. Amennyiben ugyanis a Fradi pontot szerez a szombati, 18 óra 30 perckor kezdődő bajnokin, a Nagyerdei Stadion gyepén válik biztossá a vendégek aranyérme.

A gólszerzést gyakorolták

Ha a télen a poznani kölcsönből a Ferencvárosba visszatérő Holman Dávid nem szerződik januárban a DVSC-TEVA együtteséhez, most ő is bajnokavatásra készülhetne, azonban éppen ezt igyekszik majd megakadályozni a középpályás.


[poll id="1093"]


– Nem foglalkozom ezzel a kérdéssel, és nem érzem veszteségnek, hogy távoztam a Ferencvárostól. Most már csak a Loki sikere érdekel, a szombati meccs előtt pedig az, hogy ne itt ünnepeljék a bajnoki elsőségüket a zöldek – árulta el a Hajdú-bihari Naplónak Holman.

A vendéglátók akár a két gárda két héttel ezelőtti Magyar Kupa-ütközetére is alapozhatnak, ugyanis a 0–0-val véget ért mérkőzésen a mezőnyben jobbnak bizonyultak a Fradinál, de a helyzetek rendre kimaradtak. – Nem véletlen, hogy a válogatott meccs miatti szünetben a kapu előtti szituációk minél hatékonyabb megoldását gyakoroltuk elsősorban, hiszen ebben kell leginkább javulnunk. Az utóbbi találkozóinkon mindig megvoltak a ziccereink, de ezek rendre ki is maradtak, bízom benne, ezúttal másként lesz. Jó csapat a Fradi, de nem a Barcelona, vagyis őket is le lehet győzni. Úgy vélem, képesek leszünk egy fordulatos összecsapást vívni a Doll-legénységgel és remélem, sikerül nyernünk – mondta a 23 éves futballista.

Holman Dávid kérdésünkre azt is elmondta, ha esetleg szombaton betalál korábbi klubja ellen, nem fog örömében kiszaladni a világból, mert sokat köszönhet a Fradinak, de persze bánkódni sem fog, mert a DVSC győzelménél már nincs számára fontosabb.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!