Október 23. – Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Budapest, 2015. október 23. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (k) jelenlétében katonai tiszteletadással felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az Országház előtt, a Hősök terén az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján, 2015. október 23-án.
Budapest, 2015. október 23. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (k) jelenlétében katonai tiszteletadással felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az Országház előtt, a Hősök terén az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján, 2015. október 23-án. - © MTI Fotó: Máthé Zoltán
Budapest – Katonai tiszteletadás mellett felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulóján Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren péntek délelőtt.

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóalja vonta fel. Az eseményen közreműködött a Magyar Honvédség Központi Zenekar, valamint a Nemzeti Lovas Díszegység.

Az ünnepi ceremónián jelen volt mások mellett Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök, valamint a diplomáciai testület tagjai.

A zászlófelvonás után, amelyet több száz érdeklődő figyelt, a Nemzeti Táncegyüttes ad emlékműsort a Kossuth téren.

– MTI –

Címkék: , ,