Okostelefonunk mellé szolid „kistestvér” dukál?​

Akt.:
Mintha egy sima, fehér papírlapot tartana a kezében, pedig ez a Light Phone
Mintha egy sima, fehér papírlapot tartana a kezében, pedig ez a Light Phone - © Fotó: Magánarchívum
Újabb, látszólag felesleges kütyüre gyűjtenek pénzt a Kickstarteren…

A közösségi finanszírozással az elmúlt években több olyan fejlesztés is megvalósulhatott, amiben a nagy cégek nem láttak fantáziát. Vannak azonban így piacra kerülő, ám szinte felesleges eszközök is. Hogy a „Light Phone” melyik tábort erősíti, azt majd az idő és a felhasználók eldöntik. Annyi bizonyos, hogy néhány nap alatt már összejött a fejlesztőknek 36 ezer dollár, ám ez még csak a töredéke a 200 ezer dolláros összegnek, amit megcéloztak.

Véd az értesítésektől

De lássuk pontosan, mi is ez az új kütyü, ami ránézésre olyan, mintha egy gyengébb okostelefont bevontak volna valamiféle fehér anyaggal.

A kitalálói szerint a Light Phone arra szolgál, hogy az életünkben mind meghatározóbb szerepet játszó okostelefonokat egészítse ki, pontosabban helyettesítse olyankor, amikor szeretnénk kiszakadni az állandóan pittyegő e-mail és Facebook-értesítők, hívások és sms-ek világából úgy, hogy azért ne veszítsük el teljesen a kontaktust.

Nos, ez a fehér kis eszköz arra hivatott, hogy a hozzá tartozó, és az okostelefonra letölthető alkalmazás segítségével szűrje a bejövő hívásokat, s egyáltalán ne engedje át az értesítéseket. A tervek szerint egy olyan SIM-kártya tartozna majd hozzá, ami bármelyik hálózatot képes használni, s van saját hívószáma is a készüléknek, amit viszont tényleg csak az arra legérdemesebbeknek szabad megadni, hogy valóban kiszakadhasson a tulajdonos a mindennapok sodrásából.

Keveset tud, sokat bír

Mivel lényegében csak hívás fogadására és indítására alkalmas a készülék, ezért egyetlen töltéssel nagyon-nagyon sokáig bírja, ráadásul vékony és könnyű, olyan kicsi, mint egy bankkártya. A fejlesztők szerint a készenléti ideje akár a 20 napot is elérheti – arról persze nem szól a fáma, hogy mennyit bír, ha folyamatosan használják. Amennyiben sikerül összegyűjteniük a szükséges pénzt, úgy először jövő nyáron kerülhet a zsebekbe az új kütyü.

ÉKN-SZFÁ