Okostelefon? Mégis mire használhatom?

Akt.:
Bár a felnőtt magyar internetezők többsége egyre hatékonyabban és egyre több tevékenységre használja a netet és a kapcsolódó technológiákat, a digitális jártasság (kompetenciák) terén még van hová fejlődniük. Különösen igaz ez az okoseszközök terén.

A netezők azonban nyitottak is a fejlődésre, 70 százalékuk számára fontos digitális írástudásának folyamatos fejlesztése – derül ki az eNET friss kutatásából. A júniusban végzett kutatásból kiderült, hogy a felnőtt netezők 20 százaléka alacsony, 43 százaléka közepes, 37 százaléka pedig magas digitális kompetenciával rendelkezik az internetezés terén.

Az okostelefon és a tablet teljes körű használata még elmarad az asztali számítógép és laptop mögött, a válaszadók több mint harmada nem, vagy csak kis mértékben aknázza ki az ezen eszközök által nyújtott lehetőségeket. Utóbbi csoport az okostelefonnak például csak az alapvető funkcióit veszi igénybe.

Ám megjelentek azok a rétegek is, akik az okostelefont a PC, vagy a laptop helyett is használják.

– Sg.hu –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés