rendkívüli helyzet

2019.09.13. 18:09

Újabb két halálos áldozata van az ítéletidőnek Spanyolországban

A heves esőzések okozta áradásoknak összesen már négy halálos áldozata van.

A hatóságok tájékoztatása szerint egy középkorú férfi reggel halt meg, miután autójával behajtott egy vízzel elárasztott alagútba az andalúziai Almeríában. A gépkocsiból rendőri segítséggel két utast sikerült kimenteni, de a sofőr megfulladt. Délután egy korábban eltűntként nyilvántartott 36 éves férfi holttestét találták meg Jámula közelében, aki szintén az autójában veszítette életét.

A heves esőzések két napja kezdődtek az ország délkeleti részén főként a valenciai és murciai autonóm közösségekben okozva rendkívüli helyzetet.

Murciában pénteken elmaradt a tanítás minden oktatási intézményben, és mintegy 2500 ember kellett kitelepíteni otthonából – tájékoztatott a spanyol közszolgálati televízió (RTVE).

Több települést is teljesen megközelíthetetlenné tett az áradás, például Los Alcázaresben többeket helikopterrel kellett evakuálni. A mentésekben a hadsereg különleges egysége is közreműködik.

A rossz idő miatt a murciai repülőtér forgalmát lezárták, és néhány órára az almeríai légikikötő is bezárt, ahogy a Baleár-szigetek fővárosának, Palmának reptere sem indított és fogadott járatokat több mint egy órán keresztül.

A spanyol közlekedési hatóság (DGT) tájékoztatása szerint útzár van érvényben több mint 80 autóúton Murcia és Valencia területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában