Ökölvívó olimpiai selejtező – Harcsa nem bokszol a döntőben

Budapest/Samsun – A pénteken riói kvótát szerzett Harcsa Zoltán nem lép kötelek közé a 75 kilogrammos súlycsoport szombati döntőjében a törökországi Samsunban zajló ökölvívó európai olimpiai kvalifikációs versenyen.

A magyar szövetség (MÖSZ) közleménye szerint Kovács László szövetségi kapitány jelezte, hogy a szombat reggeli orvosi vizsgálat során a torna orvosa szemsérülés miatt nem adta meg Harcsának az engedélyt a szorítóba lépésre.

“A magyar versenyző szeme a pénteki elődöntő második menetében sérült meg, sokat könnyezett később, kórházi kivizsgálásra szorult és végül megszületett a döntés, hogy nem léphet kötelek közé szombaton” – írta a MÖSZ.

Az olimpiai és világbajnoki ötödik, Európa-bajnokságon és Európa Játékokon bronzérmes Harcsa egyhangú pontozással győzte le a német Xhek Paskalit az elődöntőben, ezzel megszerezte a magyar bokszolók első riói kvótáját. Ellenfele a fináléban a francia Christian Mbilli Assomo lett volna.

Samsunban a férfiak tíz kategóriájában három-három olimpiai hely talál gazdára: a súlycsoportok harmadik kvótájáról a két elődöntő veszteseinek hétvégi – a döntőkkel együtt sorra kerülő – meccsei döntenek. A nőknél – három súlycsoportban – csak a döntősök szereznek olimpiai indulási jogot.

– MTI –