rendőrségi konferencia

2019.09.04. 14:37

Biztonságos határ, biztonságosabb élet

A ROHU 183 „Safe border, safer life” projekt az Interreg VA Románia-Magyarország együttműködési program révén valósul meg.

Fotó: Police.hu

A projekt keretében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szeptember 4-én Debrecenben nyitotta meg azt a konferenciaközpontot, ami a két állam közötti együttműködés keretében valósult meg, és amely egy két napos szakmai egyeztető fórumnak ad otthont. A konferencián a határ menti hatóságok szakembereinek lehetősége nyílik a bevándorlási menedzsment és a migrációkezelés területén szerzett tapasztalataik cseréjére – közölte a Police.hu.

Fotó: Police.hu

Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitóbeszédében kiemelte, hogy a program az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Románia és Magyarország kormánya által finanszírozott célkitűzés, amelynek célja a határon átívelő, gazdasági, technikai, biztonsági és kulturális kapcsolatok elmélyítése, közös fejlesztések megvalósítása a fenntartható fejlődés jegyében.

A rendezvényen részt vett Mircea Moldovan és Daniela Calinescu, a Bihor Megyei Prefektúra képviseletében, Alin Antoniu Haniș rendőrfőkapitány, a Bihor Megyei Rendőr Felügyelőség vezetője és Marin Bondar rendőrkapitány, a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetője is.

Borítókép: dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában