Ökölvívó Eb – Hámori és Harcsa Zoltán is negyeddöntős, egyúttal vb-induló

Harkiv – Kovács Richárd után kedden Harcsa Zoltán (75 kg) és Hámori Ádám (91 kg) is nyolc közé jutott a harkivi ökölvívó Európa-bajnokságon, ezzel indulási jogot szereztek a hamburgi világbajnokságra.

A magyar szövetség beszámolója szerint a kedd délutáni programban az Európa-bajnoki bronzérmes Harcsa 4-1-re legyőzte a török Birol Aygünt, majd a nehézsúlyú Hámori Ádám 3-2-vel a szlovák Erik Tlkanecet búcsúztatta.

Ez a második alkalom, amikor a kontinensviadalon indulási jogot lehet szerezni a vb-re, amelyet idén augusztus 25. és szeptember 2. között rendeznek meg a német városban. Két évvel ezelőtt ez két, most viszont három magyarnak sikerült.

A négy közé jutásért Harcsa szerdán a szlovák Andrej Csemezzel, Hámori pedig súlycsoportja olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédőjével, Jevgenyij Tyisenkóval találkozik. Az orosz klasszis 2015 óta nem kapott ki, legutóbbi 23 mérkőzését megnyerte.

Szerdán Kovács Richárd (64 kg) is szorítóba lép az elődöntőbe kerülésért, ellenfele a súlycsoport harmadik kiemeltje, az örmény Hovhannes Bacskov lesz.

– MTI –
hirdetés