Ökölvívás: majdnem tökéletes magyar győzelem Debrecenben

A két válogatott
A két válogatott - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – A DVSC boksztermében a hagyományos – összesen mintegy 30 tétre menő és felkészülési jellegű meccsből álló – pofonparti mellett magyar-román serdülő válogatott csapattalálkozót tartottak március 16-án, 13 pár részvételével.

A magyarok nagy fölényben voltak, és egyetlen győzelmet engedtek át csupán vendégeiknek, ám a rendezvény elsősorban a remek tesztmérkőzésekről szólt a fiatal, 13-14 éves bunyósok számára, éles körülmények között.

A meccsek sorában jó néhány parádésra sikeredett, s fiatal koruk ellenére többen megcsillantották az ökölvívás szépségét. A magyar válogatottban 3 DVSC-s öklöző is szerepelt, Bernáth Imre, Lakatos Kevin és Balogh Krisztián, közülük Lakatos talán a csapattalálkozó legjobb mérkőzését vívta igen erős és ügyes román riválisával szemben.

A két ország ökölvívóinak baráti viszonyát jellemzi, hogy idén visszaadják a kölcsönt a szomszédok. Románia magyarlakta települései közül az egyik (Nagyvárad vagy Nagyszalonta) ugyanis szeretettel várja a mieinket egy visszavágóra, valamikor a nyár folyamán.

A magyar serdülőválogatott szövetségi edzői Salánki László, a DVSC trénere, valamint az egri Dorkó Péter és a korábbi Európa-bajnoki bronzérmes Botos Tibor.

– Koppányi Szabolcs –