Ököllel vertek egy 14 éves kislányt Hajdúszoboszlón

Akt.:
Ököllel vertek egy 14 éves kislányt Hajdúszoboszlón
© Illusztráció: HBN-archív
Hajdúszoboszló – A hajdúszoboszlói rendőrök vádemelési állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 31 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint bántalmazta élettársa testvéreit.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 31 éves B. Róbert ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. március 15-én 18 óra 30 perc körüli időben egy hajdúszoboszlói családi házban B. Róbert veszekedni kezdett élettársa egyik testvérével, aki nem ment el a boltba bevásárolni. A gyanúsított a vita hevében a 14 éves kislányt ököllel többször fejen ütötte, majd a kislány 18 éves testvérének a fejét a ház falába verte. A bántalmazás után a férfi a lakásból távozott.

Az esetről a két lány édesanyja bejelentést tett a rendőrség ügyeletére, amelyet követően a helyszínre érkező rendőrök a sértettekhez mentőt hívtak, majd felkutatták és a városban elfogták a 31 éves helyi férfit, akit a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók B. Róbertet gyanúsítottként kihallgatták.

A bántalmazás során a 14 éves sértettnek – az orvosi vélemény alapján – súlyos sérülése keletkezett, mivel a kezén eltört az egyik ujja, míg testvére nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a terhelt ellen – igazságügyi orvosszakértő bevonásával – folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –